Om oss

St. Olav Eye Clinic er en øyeklinikk der vi ønsker å kombinere det beste fra komplementær behandling (KAM) og Opthalmologi (øyemedisin) hvor vi arbeider på tvers av fag og kultur. Ved vår øyeklinikk i Tønsberg har vi nå etablert den første integrerte øyehelse-klinikk i Norge med øyemedisinsk diagnostikk samt et forsknings- og innovasjonsenter som er knyttet til et bredt nettverk av øyemedisinsk teknisk- og akademisk faglig kompetanse i Norge og utlandet. I tillegg til synsundersøkelser og diagnostisering av de vanligste øyesykdommene utfører vi i tillegg ved vår FoU-klinikk avansert diagnostikk og oppfølging av netthinnesykdommer og Glaukom (grønn stær). Vi har imidlertid et spesielt fokus på aldersrelatert makula degenerasjon (AMD). Våre akupunkturklinikker i Tønsberg og Oslo har over 18 års erfaring i bruk av komplementære behandlingsteknikker for en rekke kroniske øyesykdommer. Du finner lenker til behandlingene vi tilbyr i menyen. For øyesykdommer hvor det er behov for kirurgiske inngrep knyttet til netthinne, hornhinne (brytningsfeil) og linse (grå stær), henvises våre pasienter til ledende øyekirurgiske miljøer i Norge og utlandet for kirurgisk behandling. Vi gjennom mange år arrangert behandlingsreiser til Kinas ledende behandlingsenter for integrert øyemedisinsk behandling, Eye Hospital i Beijing, Kina, Chinese Academy of Chinese Medical Sciences – som vi nå i tillegg innleder et klinisk forskningssamarbeid med.

Medarbeidere

KAM Behandlingsklinikker

Erik Vinje Olbjørn

Grunnlegger av St. Olav Eye Clinic
Akupunktør
Tønsbergklinikken

Kontakt:
+47 48 10 28 93
erik.vinje@stolaveyeclinic.no

Utdannet i klassisk akupunktur og kinesisk medisin fra Akupunkturhøgskolen i Oslo (AKHS). Grunnfag og mellomfag medisin ved Encefalon medisinske høgskole.
Videreutdanning i Zhu’s scalp acupuncture fra San Jose, California. Medlem av Akupunkturforeningen, hvor han tidligere også har vært styremedlem. Grunnlegger av St. Olav Helseklinikk i 2009 hvor han til daglig arbeider som behandler og akupunktør når han ikke deltar på kurs, konferanser og kongresser over hele verden eller hospiterer på ulike universiteter og sykehus i Kina. Erik har mange års erfaring i å behandle en rekke øyelideldser med akupunktur.
I 2014 startet startet han også et tettere samarbeid med Balderklinikken i Oslo, samt inngikk utvekslingsavtaler med Eye Hospital, China Academy of Chinese Medical Sciences, i Beijing, Kina. Etter mange studieturer og kursopphold på EyeHospital og andre øyeklinikker i Beijing,
samt kurs og hospitering hos John Boel i Danmark, har han tilegnet seg inngående kunnskap om hvordan effektivt behandle mange øyelidelser med akupunktur. I sin praksis ved behandling av øyelidelser bruker han en kombinasjon av Akupunktur 2000/AcuNova og tradisjonell kinesisk akupunktur.

Ole Jørgen Frydenlund

Daglig leder
Akupunktør
Osloklinikken

Kontakt:
+47 95 77 14 78
oj.frydenlund@stolaveyeclinic.no

Utdannet i klassisk TKM-akupunktur ved Akupunkturhøgskolen i Oslo (AKHS). Fullført en femårig deltidsutdannelse med integrert vestlig medisin. Medlem av Akupunkturforeningen, hvor han har vært medlem av valgkomiteen og sittet i styret i tidligere NFKA og Akupunktur-foreningen. Gir behandling basert på prinsipper fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM); blant annet kopping, moxa, elektroakupunktur og helseråd. Har vært akupunktør på Balderklinikken AS siden 2000 og har siden 2009 også være daglig leder ved klinikken. Har skrevet hovedoppgave om hvordan kinesisk medisin kan brukes til å behandle Katarakt (grå stær). Ole Jørgen har nå opparbeidet seg over 17 års erfaring i å lindre øye lidelser med akupunktur. I 2014 startet han et samarbeid med St. Olav Helseklinikk i Tønsberg samt Eye Hospital, China Academy of Chinese Medical Sciences, i Beijing. Etter flere studie turer og opphold på Eye Hospital har han nå tilegnet seg inngående kunnskap om hvordan behandle øye lidelser med akupunktur. I sin praksis ved behandling av øyelidelser bruker han en kombinasjon av Akupunktur 2000/AcuNova , tradisjonell kinesisk akupunktur og teknikker fra Dr. Tan og Master Tung. Ole Jørgen er daglig leder ved Osloklinikken.

Torkel Snellingen

Dr med, cand fh, dceh (london)
Tønsbergklinikken

Kontakt:
+47 41 56 76 12
torkel.snellingen@stolaveyeclinic.no

Torkel har medisinsk grunnutdannelse fra Universitetet i Grenoble, Frankrike og gjennomførte kliniske utdanning ved Universitetet i Oslo (can med). Torkel var over 24 år tilknyttet Universitetsykehuset og Universitetet i Tromsø og fra 2000 fram til 2007 som førsteamanuensis ved Øyeavdelingen, Institutt for Klinisk Medisin, Medisinske Fakultet. Torkel har bak seg en omfattende internasjonal karriere innen klinisk forskning knyttet til forebyggelse og behandling av blindhet. I 1989 beskrev han forekomsten av gråstær i en studie gjennomført i deltaområdet i Bangladesh (can fh) og ledet en prosjektgruppe for etablering av mobile kirurgiske enheter på elvene der (diplom grad ved Universitetet i London). I 2000 forsvarte han sin doktorgrad som bygget på data fra en omfattende internasjonal klinisk studie av gråstær kirurgi i sørlige Asia (South Asian Cataract Management Study) med fem publikasjoner i de fremste internasjonale tidskrifter. Han ledet så arbeidet for sammenfatning av medisinsk literatur publisert om gråstær kirurgi for den presisjetunge Cochrane Collaboration (Eyes and Vision Group) og har siden sittet på dere internasjonal rådgivende panel. Fra 2001 har han støttet sine kollegaer i Beijing med å bygge forskningskompetanse knyttet til sykdommer i øyets bakre segment med en større befolkningstudie rundt forekomsten av diabetes komplikasjoner såkalt diabetes retinopati. Under oppholdet i Kina fra 2007 til 2016 var han også gjesteforeleser ved Beijing University of Chinese Medicine og har bidratt med flere viktige publikasjoner knyttet til bevisføring av TCM. Se hele publikasjonslisten hans her.

Johnny Karlsen Grundell

B Sc (hon)
Tønsbergklinikken

Kontakt:
+47 92 85 88 82
johnny.grundell@stolaveyeclinic.no

Etter utdannelse fra University of Bradford, UK, har Johnny over 25 års erfaring innen optometri faget og har bidratt som bedriftseier og vært avløser-optiker rundt i Norge. Har jobbet med briller, kontaktlinser og filterbriller. Johnny har fått opplæring i teknikker for fundusundersøkelse ved Universitetet i Sørøst-Norge USN og ved Eye Hospital of the Chinese Academy of Chinese Medical Sciences i Beijing. Støttet av den norske internett baserte diagnostikk plattformen Digital Oftalmologi har han de siste årene bidratt til å samle klinisk dokumentasjon av sykdomsprogresjon hos pasienter behandlet med akupunktur ved St.Olav Eye i Tønsberg.